Thursday, November 24, 2022

Τι Πρέπει Να Έχουμε Στο Αυτοκίνητό Μας

Υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους απλά ως μέσο για να κάνουν τη δουλειά τους και άλλοι που το βλέπουν σαν το αυτοκινούμενο σπιτι τους. Οι πρώτοι δεν έχουν ούτε ένα μπουκάλι νερό μέσα για ώρα ανάγκης και οι δε διαθέτουν τα πάντα. Σε οποια κατηγορία και αν ανήκουμε έχουμε άραγε αναρωτηθεί τι πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητό μας, ειδικά όταν πρόκειται να ταξιδέψουμε;

Ξεκινάμε από τα super βασικά. Μια χαρά ανανέωσες την online ασφάλιση αυτοκινήτου σου, την εκτύπωσες όμως και την αποθηκεύσες μαζί με τα υπόλοιπα σημαντικά και απαραίτητα έγγραφα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου; Επομένως, αφου κάθε όχημα που κυκλοφορεί είναι υποχρεωμένο να έχει ασφάλεια, και αφού κάνουμε online ασφάλιση αυτοκινήτου, την φυλάσσουμε σε ένα φάκελο μαζί με την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, το δίπλωμα οδήγησης το έντυπο του ΚΤΕΟ και την κάρτα καυσαερίων.

Συνεχίζουμε και θέτουμε το εξής ερώτημα: πόσο δυνατή είναι η μνήμη σας; Με λίγα λόγια αν κλείσει το κινητό σας από μπαταρία θυμάστε από μνήμης κάποιο χρήσιμο τηλέφωνο που μπορεί να χρειαστείτε σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος; Χμμμμ…όχι ε; Τότε ήρθε μάλλον η ώρα να φτιάξετε μια ωραιότατη παραδοσιακή ατζέντα και να τη παραχώσετε και αυτή μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα. Εκτός από τα τηλέφωνα των αγαπημένων σας που θα θέλατε να επικοινωνήσετε σας προτείνουμε να γράψετε και τον αριθμό 112, τον ευρωπαϊκό αριθμό δηλαδή έκτακτης ανάγκης, το τηλεφωνο της οδικής, το τηλέφωνο της εταιρείας που κάνατε την online ασφάλιση αυτοκινήτου, του συνεργείου που πηγαίνετε το όχημα σας.

Τέλος, δεν ξεχνάμε να έχουμε πάντα ένα updated φαρμακείο αυτοκινήτου, μπουκάλι με νερό, τρίγωνο, πυροσβεστήρα, αλυσίδες χιονιού και φυσικά ρεζέρβα.

 

No comments:

Post a Comment