Wednesday, October 25, 2023

Εμφυτεύματα Δοντιών, Επιπλοκές και οι Ειδικοί στην Αθήνα

Αν και η χειρουργική επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας για την πλειοψηφία των ασθενών, δεν είναι, ωστόσο, κατάλληλη για όλους, καθώς υπάρχουν πιθανότητες να προκαλέσει μακροχρόνιες επιπλοκές.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν πρόκειται για εμφυτευματα δοντιων αθηνα είναι επιβεβλημένο να κάνετε μια έρευνα πριν καταλήξετε σε συγκεκριμένη κλινική. 

Αυτό το άρθρο περιγράφει τις πιθανές επιπλοκές και τα μακροπρόθεσμα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από τα εμφυτευματα δοντιών. Παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων, τη μετέπειτα φροντίδα και τον χρόνο αποθεραπείας.

Πώς λειτουργούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι η μόνιμη αντικατάσταση του δοντιού που λείπει. Το εμφύτευμα είναι μια βίδα τιτανίου το οποίο τοποθετείται στο οστό της γνάθου στη θέση της ρίζας του αρχικού δοντιού.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου αποκατάστασης, το εμφύτευμα και το οστό της γνάθου συγχωνεύονται. Μετά τη σύντηξη, το εμφύτευμα μπορεί να υποστηρίξει ένα τεχνητό δόντι ή στεφάνη.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να έχουν πολλά λειτουργικά οφέλη αλλά και αισθητικής: 

  • αποκατάσταση της όψης των κατεστραμμένων δοντιών
  • βελτίωση της λειτουργίας δαγκώματος και μάσησης
  • σταθεροποίηση των γύρω δοντιών και του ιστού της γνάθου
  • πρόληψη της οστικής απώλειας

Πιθανές επιπλοκές από τη χειρουργική επέμβαση

Υπάρχουν πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν μετά από μια επέμβαση:

Μόλυνση

Εμφυτευματα δοντιων Αθηνα
Μια λοίμωξη στο σημείο της εμφύτευσης είναι η πιο κοινή επιπλοκή από τα εμφυτεύματα δοντιών. Η θεραπεία για μια λοίμωξη εξαρτάται από τη σοβαρότητα και τη θέση της λοίμωξης. Για παράδειγμα, μια βακτηριακή λοίμωξη στα ούλα μπορεί να απαιτεί αντιβιοτικά ή μόσχευμα μαλακών ιστών. Μια βακτηριακή λοίμωξη στο οστό μπορεί να απαιτεί αφαίρεση του μολυσμένου οστικού ιστού και πιθανώς του εμφυτεύματος, ακολουθούμενη από μόσχευμα οστού και μαλακού ιστού.

Υποχώρηση των ούλων

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να διαπιστώσει ότι ο ιστός των ούλων γύρω από το εμφύτευμα αρχίζει να υποχωρεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και πόνο. Η έγκαιρη αξιολόγηση από έναν οδοντίατρο είναι απαραίτητη για την πρόληψη της αφαίρεσης του εμφυτεύματος.

Χαλαρό εμφύτευμα

Τις πρώτες εβδομάδες μετά το DIS, το οδοντικό εμφύτευμα θα αναπτυχθεί και θα συγχωνευτεί με το οστό της γνάθου. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται οστεοενσωμάτωση και είναι καθοριστική για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του εμφυτεύματος. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Εάν το εμφύτευμα δοντιού αποτύχει να συγχωνευθεί με το οστό, ο οδοντίατρος μπορεί να το αφαιρέσει. Ένα άτομο μπορεί να είναι σε θέση να επαναλάβει τη διαδικασία εμφύτευσης μόλις επουλωθεί η περιοχή.

Επειδή ακριβώς το πιο βασικό πρόβλημα με τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι ότι δεν είναι κατάλληλα για όλους τους ασθενείς, η ενδελεχής έρευνα για να βρείτε τα κατάλληλα εμφυτευματα δοντιων αθηνα είναι παραπάνω από σημαντική! Ο χειρουργός οδοντίατρος θα πρέπει να εξετάσει και να αποφανθεί ότι ο ασθενής έχει καλή συνολική υγεία. Πρέπει επίσης να έχει υγιή ούλα και υγιές οστό της γνάθου, καθώς αυτές οι δομές θα υποστηρίζουν το οδοντικό εμφύτευμα καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του.


No comments:

Post a Comment